Csak amit megennél | avagy DIY házi ajakkencék


Arcbőrünknek, testünknek, sőt az ajkainknak is jót tesz ha természetes alapanyagokból készült kencékkel kenegetjük.És a legjobb olyan összetevőket választani, amelyeket mi magunk táplálkozás során is beviszünk a szervezetünkbe. Ebben a bejegyzésben pedig elárulom Nektek a pihe-puha ajkak titkát.

1.lépés : Ne csak a testünket és arcunkat radírozzuk, hanem az ajkunkat is!
 Ez a lépés nem csak azért fontos, mert így szebben mutat majd a szánkon a rúzs, hanem azért is, mert így  megszabadulunk az elhalt hámsejtektől és a hidratálás is könnyebben fog menni. Ajakradírt házilag is egyszerűen készíthetsz a következő hozzávalókból: olívaolaj (ha lehet akkor extra szűz), méz és barna cukor. Ezeket keverjük össze, de vigyázzunk az olívaolajjal, nehogy túl híg legyen tőle a készítmény. Az így kapott masszát tegyük egy kis tégelybe. Napi kétszeri használatnál (reggel és este), olyan puha ajkakat varázsol majd nekünk,hogy az csak na.:D
2.lépés : Elő az olívaolajjal!
 Elsőre bizonyára furán fog hangzani, de nincs is jobb ajakápoló az olívaolajnál. Ehhez pedig az olajon kívül csak egy fültisztító pálcikára lesz szükséged, melynek segítségével könnyen fel tudod vinni az ajkadra a csodaszert. Várj 2-3 percet míg az ajkad beszívja az olívaolajat, majd a felesleget egy papír zsebkendő segítségével itasd fel. És kész is! 

Ti próbáltátok már valamelyik
tippet?

a képek forrása : Pinterest

Share:

0 megjegyzés