Sunshine, beach forever | avagy napozz okosan!


Beköszöntött a idén is a nyár, legalábbis a meleg és napsütéses idő. Ilyenkor persze, hogy egyre inkább és szívesebben kiülünk/-fekszünk napozni. Azonban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, hogy hogyan, hol és mikor napozunk, mert ártalmatlanul hangzik, ám nagyon csúnya következményei is lehetnek, ha nem vigyázunk. No persze, ez nem azt jelenti, hogy minden
egyes napsugártól/fénytől rettegnünk kell, mert nem. Ugyanúgy élvezhetjük a napsugarakat anélkül,hogy komolyabb bajunk esne, ha pár apró, ámde igenis lényeges tippet/tanácsot megfogadunk és be is tartunk.

Strandra vagy napozni mész? Megfelelő az öltözeted?
Bizony sokan nem öltözködnek az időjárásnak megfelelően és ezáltal ártanak saját maguknak. Na de mi is lenne a megfelelő viselet? Fontos,hogy viselj kalapot, napszemüveget és kerüld a sötét színű ruhákat, mert azok magukba szívják a meleget.

A bőröd meghálálja!
Mindig használj fényvédőt, ne csak a testedre, hanem az arcodra is. (De megteszi a fényvédős primer,alapozó, vagy csak simán arcravaló naptej.) Fontos továbbá, hogy ne csak akkor használjunk bármiféle napvédő krémet ha strandra vagy napozni megyünk, hanem általánosságban is. Mielőtt kimennénk az utcára, kenjük be a ruhából kilátszódó testrészeinket is! Ha hosszú időre elhagynánk hűs, kis lakásunkat, a legjobb ha viszünk magunkkal minikiszerelést a napvédőből. Továbbá használj fényvédős ajakbalzsamot, mert bizony az ajkunk is képes leégni!

Mutasd mit tudsz!
Napvédő kencéket is nagy megfontoltsággal vegyünk! Nézzük meg a napvédő faktorát (SPF), ami lehet 15-ös, 30-as vagy 50-es, de akár nagyobb vagy kisebb faktorszámú is. A felsoroltak közül értelemszerűen az 50 faktoros a legmagasabb védelmet nyújtó. A fényvédő faktorszámok erőssége az alábbi szintekre van felosztva: alacsony (6-10), közepes (15-25), erős (30-50) és rendkívül erős (50+).  

Egyéb tippek:
  • Hidratálj! Igyál sok vizet a nyári hőségben, még akkor is,ha napozol!
  • Használj mindig napozás utáni spray-t vagy testápolót, mert ezek megnyugtatják a  napsütésnek kitett bőrt.
  •  Használjunk színvédő hajspray-t,mert ez megvédi tincseinket a kiszáradástól és a kifakulástól is
  • Mindig használj napvédőt!
 
 Remélem megfogadjátok ezeket a tippeket!
 A képek forrása:Pinterest

Share:

0 megjegyzés